Wat moet u weten over ballonvaren?

De dagelijkse dingen even vergeten, de wereld in vogelvlucht ontdekken; ballonvaren is een fantastische beleving, een prachtige ervaring. Als je ooit een vaart in een heteluchtballon meemaakte zal je datgene wat je toen beleefde nóóit meer vergeten !

Als u met ons een vaart maakt in onze luchtballon, garanderen wij u dat u onder de indruk zult zijn.

Hoe boekt u een ballonvaart?

Als u belt voor een afspraak kunt u een datum opgeven waar uw voorkeur naar uitgaat. Indien deze nog vrij is zult u op deze dag gepland worden. Zou deze datum niet meer beschikbaar zijn, dan wordt in overleg een andere datum gepland.

De start van onze vaart vindt plaats op een door de ballonvaarder gekozen startplaats of op een plek gekozen in onderling overleg tussen u en de ballonvaarder. U zult helpen bij het gereedmaken van onze ballon. Als de ballon zich dan statig ten hemel richt en gereed is voor vertrek, zult u uitgenodigd worden om aan boord te gaan. Langzaam stijgt u naar hogere sferen en zult u in alle rust kunnen genieten van al datgene wat zich onder u afspeelt. De windrichting en windsnelheid bepalen waar onze vaart naartoe zal gaan.

De ballonvaart

De vaart zal ca. 1u 15 min. uur duren, afhankelijk van de landingsmogelijkheden. Bij de landing zal onze volgauto ter plekke zijn. Samen zullen we de ballon inpakken. Hierna zult u nog een herinnering aan deze vaart ontvangen, waarna we terugrijden naar de plaats van vertrek. In totaliteit zijn we hier ongeveer 3 à 4 uur mee bezig.

Ballonvaren is een prachtig kleurrijk avontuur. Vergeet derhalve niet uw foto- of filmcamera mee te nemen. Airtrust Ballooning heeft een vergunning, waardoor het toegestaan is dat u luchtopnames maakt. Neem verder een goed humeur mee, dan zorgt ons team voor een onvergetelijk avontuur.

Hoeveel personen kunnen er mee? Hoe oud moet je zijn?

In de ballon van Airtrust Ballooning kunnen 5 personen mee. Maar door de samenwerking met andere ballonvaarders, bezitten we de mogelijkheid om met ballonnen te varen van diverse formaten. Van exclusieve vaarten voor 2 personen, tot groepen van 50 - 60 personen.  Vanaf 'n leeftijd van 8 jr, maar dan onder begeleiding van minstens één ouder, nemen wij onze jeugdige gasten mee aan boord. Informeer naar de mogelijkheden.